Tiedättekös, kuinka äitiys ja yksinhuoltajuus vieroittaa meidät muusta maailmasta. Ennen pitkää myös tukenasi seisoneet ystäväsi hylkäävät sinut.

Se, kuinka kaikki kaverisi lässyttävät tulevansa aina käymään luonasi lapsesi synnyttyä, on täyttä p****puhetta! Kaverisi voi tulla korkeintaan kerran tuota sinappikonetta katsomaan ja lässyttämään kuinka suloinen vauva on. Tämän jälkeen et kuule kaveristasi enää mitään.
Toinen vaihtoehto, sama lähtötilanne.. Kaverisi pyytää sinua kahville, kieltäydyt ja ehdotat, jos kahvit juotaisiin sinun luonasi, onhan sinulla tuo pieni nyytti jonka kanssa lähteminen on niin kovin vaivalloista, täytyyhän se ensin syöttää ja röyhtäyttää ja vaipat vaihtaa ja parastahan olisi, jos sen juuri silloin nukkumaankin saisi.
Noh, tämähän ei tietenkään tule kuuloonkaan ja kaverisi tyrmää ideasi, kiirehtien lopettaa puhelun tokaisten :”joskus toiste sitten”, yrität sanoa jotain väliin, mutta kaverisi on lopettanut jo puhelun. No, tässäkään tapauksessa kaveristasi et enää tule kuulemaan mitään.

Sen kerran, kun kaverisi luokse lähtisit käymään, revit autosi talvipakkasella käyntiin, pakkaat jälkikasvusi autoon ja huristelette jääkaapillasi kaverisi luokse vain huomaamaan perille päästyänne , että nytpäs jäi sitten lapsosen vellit ja pullot kotiin ja eikun takasin vaan! Siinä se kyläilyreissu sitten olikin ennen kuin alkoikaan. Hienoa!
Jos joskus satut pääsemään oikein perille asti, lapsesi mitä ilmeisimmin tuhoaa jotain ettekä ole enää jatkossa tervetulleita kyläilemään.
Korvaat mukisematta lapsesi hajottaman romun, silti ystäväsi ei enää vaivaudu sinuun yhteyttä ottamaan.

Jos ystävälläsi sattuu olemaan itsellään lapsi, huom. lapsi, yksi kappale, silti sinä olet velvollinen kulkemaan kaverisi luona. Sinun luonasi ei voi käydä, ei missään tapauksessa. Ja tämä on enemmän sääntö kuin poikkeus, vaikka sinulla olisi 4 lasta, silti se olet sinä, joka kaveruuttanne joutuu ylläpitämään. Jonkin ajan päästä alat ihmettelemään, miksi oikein edes vaivaudut kun kukaan muukaan ei sitä tee.


Ja jos lapsellasi sattuu olemaan koliikki, et varmasti kuukausiin liiku yhtään mihinkään. Jos et polta jo tässä vaiheessa, niin viimeistään tällöin opettelet tuonkin tavan. Eihän seinille puhuminen ja raivoaminen väsyneenä ole kovin fiksun näköistä, eihän?!


Sitten kun sinä saat tämän pienoisen nyyttisi isovanhemmille hoitoon ja pääset lähtemään viihteelle, alkaa seuran metsästys. Soitat kaikki vanhat luottoystäväsi läpi, ketään ei kiinnosta. Siirryt soittamaan kaverisi läpi, ketään ei kiinnosta. Soitat työkavereillesi ja EHKÄ joku heistä voi lähteä, myöhemmin hänkin ilmoittaa estyneensä lähtemästä. Meinaat vaipua epätoivoon mutta soitat ex hoidollesi, jonka kanssa teillä on ollut lähinnä seksisuhde; hän varmasti lähtee toosan toivossa mukaasi. Kivaa iltaa siinä sitten vaan…
Voit kokeilla tietty myös yksin baariin menemistä. Mitä ilmeisimmin kontrollisi pettää, humallut liikaa, estot katoaa ja sitä rataa… Ja loppu viimein päädyt tämän säännöllisen epäsäännöllisen seksikumppanisi kanssa jälleen sänkyyn. Ja v*tuttaakos aamulla, KYLLÄ! Lupasithan itsellesi että viime kerta oli viimeinen.. No, eipäs ollutkaan..

Onneksi meillä on tämä niin ihana sosiaalinen media, facebook! Olisi varmaan moni jo pyörees huonees jos ei tällaista olisi olemassa.
Milläs muulla sitä sitten enää kehenkään pidätkään yhteyttä kun kännykkä alkaa olla mennyt pois muodista ja koskaan et ketään livenä enää tapaa kun kaikki tapittaa kotona koneittensa ääressä chattaillen ja linkkejä jaellen.
Sopii tietty mainiosti meille omissa kodeissamme “vankeina” oleville yyhoo mutseille.
Aluksi keskustelet tiiviisti kavereidesi kanssa chatissa, mutta joudut useaan otteeseen siirtymään ruoan laittoon ja p*skavaipan vaihtoon. Kavereitasi tämä jaettu huomiosi ottaa niiiiin pahasti päähän, että alat tippua jokaisen kaverisi kaverilistalta pois. Jäljellä ovat pian vain sukulaisesi ja työkaverisi jotka eivät vaan viitsi sinua pois listaltaan heittää koska kuitenkin tulette vielä töitä joskus yhdessä tekemään.


Jossain vaiheessa tulet huomaan, kuinka vanhemmistasi on tullut parhaita kavereitasi. Tajuat, ettei sinulla ole enää ketään muita jäljellä.