"Tälle kesää ei enää kerkiä mutta jos ensi kesäksi sitten".

Tuttu lause, jonka jokainen on ainakin joskus kuullut jos ei itse sitä ole suustansa päästänyt.

Miksi odottaa?

Tekosyitähän löytyy aina. On liian kuuma, sataa vettä, on kiire, pitää juosta kaikenmaailman kissan ristiäisissä pitkin kesää jne.

Ei se vaadi kuin itsekuria. Itsekuria kieltäytyä hiilaripommeista juhlissa, motivaatioita saada raahattua itsensä lenkille, salille tai vääntää muutamat punnerrukset kotona ja vahvaa tahtoa pysyä päätöksessä aloittaa muutos NYT, ei vasta huomenna tai viikon päästä.

Tiedän, että monilta puuttuu vertaistuki ja se motivaatio. Motivaatioita voi etsiä katselemalla itseään peilistä.Miettimällä mitä haluaa itsessään muuttaa ja miltä haluaa näyttää. Kaikki kun on mahdollista. Vertaistukea on sitten hieman vaikeampi löytää.

Itseäni motivoi suuresti vuonna 2005 otettu valokuva jossa painan 82kiloa. Se kuva on liitetty kuvaan joka on viime kesältä, jossa olen taas sen 26kiloa kevyempi kuin vuonna 2005. Kummaltakohan haluan näyttää? Uskalsin jopa viimein julkaista kuvan facebook-tililläni. Kovastihan tuosta muutoksesta ropisi kehuja kavereiltani. Mutta en minä kehuja hakenut. Ainoastaan sitä että jos minä, kolmen lapsen yksinhuoltaja, pystyn tähän niin pystyy siihen kuka tahansa.

Aluksi kävin vain kävelemässä. Pienin lapsi rattaissa ja poika narun päässä fillarin kanssa. Saihan niistäkin jo kovasti vastusta. Sekään ei pian riittänyt ja aloin hölkätä. Aluksi vain pieniä pätkiä mutta joka kerta hieman pisempään. Pian jaksoin jo hölkätä 4,5km. Kaivoin rullaluistimet kaapista ja ostin luistelusauvat. Niitten kanssa kun luistelusta saa enemmän irti. Luistelin aina kun lapset sain johonkin hoitoon. Lenkit olivat pituudeltaan n. 20km mittaisia. Peruskunto oli siis jo aivan ookoo.

Kehitin kaikenlaista. Homma meni siinä suhteessa överiksi jossain vaiheessa että sain täyden liikuntakiellon 2viikoksi tulehtuneen reisilihaksen takia. Kyse ei ollut vääränlaisesta treenistä tai venyttelyn puutteesta vaan puhtaasti liiasta treenamisesta. Kävelin tuolloin kiellosta huolimatta.

Hölkkä muuttui juoksuksi ja lisää vauhtia toi 30-40km mittaiset pyörälenkit. Myös maastossa jossa ei niin helppo ole kulkea edes kävellen. Tuo mukavasti vaihtelua maantiepyöräilyyn.

Ostin myös sykemittarin ja johan on kuulkaa motivoinut liikkeelle lähtöä aivan eri tavalla!

Mutta kun sekään ei riittänyt.

Palkkasin lastenhoitajan marraskuussa 2012 jotta pääsen salille. En mihinkään akka salille vaan kunnon ÄIJÄ salille missä hiki haisee ja rauta kolisee!

Marraskuussa aloituspainoina oli kutakuinkin jotain tälläistä..

Tässä vain muutamia esimerkkejä

- Prässi 60kg

- Ylätaljalla rinnalle veto 15kg

- Reiden loitontajat 25kg

- Reiden lähentäjät 20kg

- Mave 25kg

Nyt, toukokuussa 2013 puolivuotta myöhemmin luvut ovat tälläiset:

- Prässi 140kg

- Ylätaljalla rinnalle veto 45kg

- Reiden loitontajat 55kg

- Reiden lähentäjät 60kg

- Mave 80kg

Huima muutos,eikö?

Ja kaikki liikkeet teen HALLITUSTI, en minkään tempon mukaan,toisin,kuin monilla naisilla tuntuu tuola salilla tempo vievän toistoja :D

Ja ei, en todellakaan ole päässyt edes joka viikko salille!

Ostin kotiin kunnon levypainokäsipainot joilla treenaan PALJON! Myös kuntokeskus löytyy mutta sillä en tee kuin ala- ja ylätaljaa. Kunnon levytangon kun saisi hommattua niin luopuisin tuosta kuntokeskuksesta mielelläni. Myös eri kokoisia kahvakuulia löytyy joilla on hyvä treenata perusheilautuksilla jalkojen lihaksia ja treenata käsien ojentajia.

Tällä hetkellä teen selväpiirteysohjelmaa jonka tarkoituksena on siis tuoda tiettyjen lihasryhmien lihakset paremmin näkyville.

Ja testiin lähtee ehdottomasti HICH (High intensity circuit training) - treeni, jonka avulla pitäisi pystyä korvaamaan pitkä lenkki 7minuutissa kotona tehtävällä intensiivisellä treenillä. Tästä tuloksia myöhemmin.

Ruokahommista ja käyttämistäni lisäravinteista turisen sitten joskus toiste,niitä kun on turha ämpätä tähän samaan tekstiin.

Mutta jos viitsit edes tänne asti lukea niin pienenä vinkkinä vielä,

SINÄ ITSE PÄÄTÄT KUKA ja MILLAINEN HALUAT OLLA eikä kukaan muu tule sitä muutosta sun puolestas tekemään eikä sua sinne lenkkipolulle raahaamaan! KONE KIINNI ja ULOS MARS!

Nauttikaa auringosta, lämmöstä ja kesäisistä keleistä nyt kun niitä piisaa!Sitähän ei tiedä kuinka sateinen kesä meitä taas muuten odottaa!